Kasza jaglana z granatem

Hello-zdrowie-jaglanka-Collage

Bardzo długo nie lubiłam kaszy jaglanej. Nie zachwycała mnie swoim smakiem, była gorzka, lepiąca i nie pasująca do niczego… Jednak, okazało się, że po prostu nie potrafiłam jej przyrządzać! Odkąd nauczyłam się to robić prawidłowo, uwielbiam ją :)

 

Skład

- 1/2 szklanki kaszy jaglanej
- 1/2 szklanki soku jabłkowego
- 3/4 szklanki wody
- szczypta soli
- 5-6 orzechów pekan lub włoskich
- 1/2 łyżeczki masła klarowanego lub oleju kokosowego
- 1/2 jabłka
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 1/4 łyżeczki cynamonu
- ziarenka z 1/3 granatu

Po szczegóły wykonania przepisu zapraszam Was na portal Hellozdrowie, z którym podjęłam współpracę w celu szerzenia świadomości i wiedzy o zdrowej diecie.

 

Oceń przepis: 
Przepis na
Kasza jaglana z granatem
Opublikowano
Czas przygotowania
Czas gotowania
Całkowity czas
Średnia ocena
4.5 na podstawie 6 ocen




  • http://www.naturalnakuchnia.blogspot.com Ania

    Kaszę jaglaną polubiłam odkąd pierwszy raz ją spróbowałam i uwielbiam do tej pory :) Jaglankę z jabłkiem często robię, ale soku nie używałam nigdy. Twoja wersja wygląda przepysznie i zrobię z podobnymi dodatkami na kolację :)

  • Zbycia

    Gratuluję współpracy z Hello zdrowie – często wchodzę na tę stronę.

  • http://www.zanimzjesz.pl/poradnik-2/kasza-jaglana-wlasciwosci Patysia (ZanimZjesz)

    Bardzo dobrze, że polubiłaś kaszę jaglaną! Zawiera błonnik i krzem, dzięki czemu mimo dużej kaloryczności może być jedzona podczas diety odchudzającej.

  • Pingback: Kotleciki jaglane ze szpinakiem | Grochem o Garnek()

  • Pingback: Malinowa kasza jaglana | Grochem o Garnek()

  • Ewelina

    Czym można zastąpić jabłka i sok jabłkowy?
    Dziecko ma niestety uczulenie na ten owoc.